به گزارش خبرنگار شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز)، به نقل از جهان به تازگی در ساعات میانی صبح و همچنین در ساعات عصرگاهی همزمان با افزایش تردد در معابر ومکانهای مختلف تهران گروهی از دخترکان و زنان با پوششهای بسیار زننده و آرایش غلیظ در مکانهای از پیش تعیین شده میایستند و سوژه فیلمبرداری و عکاسی برخی ازرهگذران را فراهم میکنند.متاسفانه تاکنون واکنشی در برابر این حرکت ضد اسلامی و ضد فرهنگی مشاهده نشده است و جریان مشکوک دایره فعالیت خود را گسترش میدهد.
این درحالی است که به گفته برخی نمایندگان مجلس و اعضای کمسیون فرهنگی و همچنین مشاهدات عینی، بی حجابی در تهران به سمت کشف حجاب رفته است.برداشتن روسری و پوشیدن دامنهای کوتاه و بر تن کردن مانتوهای نازک افزایش معناداری یافته است.
تمامی جامعه شناسان بر این نکته متفق القولند که هر تصمیم حکومتی در عرصه های مختلف به خصوص در عرصه سیاست اثر خود را بر جامعه می گذارد. به نظر می رسد در چند ماه گذشته نیز جامعه از تاثیر گذاری حوزه سیاست در امان نمانده و اظهار نظر برخی از مردان عرصه سیاست منجر به افزایش کشف حجاب در سطح جامعه شده است تا آنجا که چند هفته قبل آیت الله سید احمد خاتمی در خطبه های نماز جمعه تهران به این امر معترض شد و بر این نکته تاکید ورزید که بد حجابی در جامعه در حال حرکت به سمت کشف حجاب و بی حجابی است.
در همین راستا خبرنگار اجتماعی جهان برای تهیه یک گزارش میدانی به میان مردم رفت و نظر آنها را در این مورد جویا شد:
خانم تدینی که دبیر بازنشسته آموزش و پرورش است و هم اکنون در یکی از مدارس غیر انتفاعی تهران در حال تدریس است معتقد است که تعصب و غیرت خانواده ها در برابر دختران نوجوان و جوانشان به شدت افت کرده است به نحوی که دیگر حساسیت زیادی در مورد بد حجابی و پوشش نا مناسب و حتی استفاده از لوازم آرایش و … به خرج نمی دهند .
وی می گوید: من سالها در مدارس مختلف تهران دبیری کرده ام اما در چند سال گذشته متوجه شده ام که آنقدر خانواده ها در تربیت دینی فرزندانشان سهل انگار شده اند که دیگر دانش آموزان در کلاس درس از مباحث های دینی واخلاقی کتابهایشان هیچ گونه تاثیری نمی پذیرند و در واقع شنوایی گوششان را برای شنیدن احکام و اوامر الهی به خصوص در مورد نحوه حجاب و نوع پوشش و طرز رفتار یک دختر خانم مسلمان از دست داده است.
یک خانم خانه دار نیز در این زمینه معتقد است که در چند ماه اخیر کشف حجاب در سطح جامعه به شدت افزایش یافته است به نحوی که انسان به عینه می بیند که برخی از زنان ما بی حیا تر و برخی ازمردان ما نیزبی غیرت تر شده اند.
وی می گوید :من به جرات می توانم بگویم که هر بار که برای کاری ازمنزل خارج شدم و یا با ماشین همسرم در اتوبان بودیم چند مورد از زنانی را دیدم که در داخل ماشین به طور کامل روسری هایشان را از سر برداشته بودند و از این کار نیز هیچ ابایی نداشتند.
آقای شریفی نیز بیان داشت علاوه بر اینکه برخی از زنان در پی ریختن قبح بی حجابی در سطح جامعه هستند ، در برابر اعتراض برخی از افراد متدین نیز با وقاحت تمام می ایستند و بعضا با داد و فریاد سعی می کنند این امر را یک مساله شخصی جلوه دهند.
آقای شریفی که شغل خود را آزاد معرفی می کند در این زمینه به بیان یک تجربه شخصی می پردازد و می گوید: در نزدیک محل کار من یک تالار عروسی است که اغلب شبها در آنجا مراسم بر پا است. یکی از شبها بعد از پایان مراسم عروسی در این تالار ،تمامی مهمانان با وضعی بسیار زننده به داخل خیابان آمدند.زنان علاوه بر اینکه هیچگونه پوششی بر سر نداشتند با همان لباسهای مجلسی که فقط مخصوص چنین مراسمهایی است بیرون آمده بودند و متاسفانه در مقابل تالار به رقص و پایکوبی مشغول بودند.
وی در ادامه می افزاید:من و دو سه نفر از کاسبهای محل تصمیم گرفتیم که به این وضع زننده آنها تذکر دهیم .اما آنها چنان حق به جانب و گستاخانه به ما بی ادبی می کردند که انگار یک چیزی هم از ما طلب داشتند .ادعای آنها این بود که حتی یک شب عروسی هم نمی توانیم آزاد باشیم و آنطور که دلمان می خواهد بگردیم!
وی ادامه می دهد اگر در جامعه برای این وضع زننده حجاب قوانین محکمی تصویب شود و ضمانتهای اجرایی معتبری نیز داشته باشد ،مردم کمتر با اینگونه موارد مواجه می شوند.
خانم امامی نیز که خود را کارمند معرفی می کند با اسفبار خواندن وضع جامعه در مورد رعایت حجاب می گوید:چه دختر و چه پسر در این زمینه کار را از حد به در برده اند و هر نوع پوششی که در ماهواره تبلیغ می شود به سرعت از آن تبعیت می کنند و از آن استفاده می کنند و به هیچ عنوان به این موضوع فکر نمی کنند که آیا این نحوه پوشش با فضای فرهنگی جامعه مطابقت می کند یا نه و آیا اصلا این نوع آرایش مو و صورت برای رفتن به خیابان صحیح است یا خیر؟
وی با نگرانی ادامه می دهد :من به عنوان یک مادر که دخترانم در سن نوجوانی قرار دارند و این چیزها برایم مهم است ، برای تربیت فرزندانم احساس خطر می کنم.چگونه می توانم اینگونه تبعیضها را برایشان توجیه کنم و آنها را از این فضای مسموم جامعه مصون نگاه دارم؟انتظار من از مسئولین این است که در این زمینه جدی تر وارد عمل شوند.
دکتر رامیار جامعه شناس و استاد دانشگاه در مورد افزایش پوشش نامناسب در سطح جامعه معتقد است : اصولا وقتی انجام کاری را به تعویق می اندازیم و به آینده موکول می کنیم باعث می شود در زمینه انجام آن کار دچار سهل انگاری شویم.
وی می گوید:در حال حاضر مسئولین ما معتقدند در مورد نحوه بد پوشش و حجاب نباید کار ضربتی انجام داد و باید با یک کار فرهنگی دراز مدت زمینه اصلاحات مورد نیاز رابوجود آورد. بر همین اساس چون کار فرهنگی زمان بر است و اثر آن به وضوح در جامعه قابل رویت نیست مردم نیز حساسیت خود را در این زمینه از دست می دهند.
دکتر رامیار در ادامه می افزاید:متاسفانه در سطح مسئولین همتی برای کاهش بد حجابی در سطح جامعه وجود ندارد.از یک طرف قانون خوبی در این زمینه نداریم و از طرف دیگر هیچگونه ضمانت اجرایی محکم و مطمئن برای انجام قانونمان نداریم.علاوه بر همه اینها مبارزه با بد حجابی را موکول به کار فرهنگی دراز مدت می کنیم و از کنار آن عبور می کنیم.
این استاد دانشگاه می گوید :همه عوامل فوق منجر به سهل انگاری در زمینه رعایت حجاب به خصوص از طرف غرض ورزان شده است. منظور از غرض ورزان کسانی هستند که با اینکه می دانند رعایت حجاب نص صریح قرآن و اسلام است و می دانند در مورد نحوه پوشش قانون تصویب شده است ،باز هم با آن مخالفت می کنند و در سطح جامعه با نحوه پوشش نامناسب و بعضا با کشف حجاب سعی در گسترش آن دارند.از این رو مسئولین فرهنگی جامعه علاوه برانجام کار فرهنگی در این زمینه باید در غالب کارهای عملی کوتاه مدت از سهل انگاری در این زمینه و گسترش آن جلوگیری به عمل آورند.